Cookie preferences
SettingsI agree

BCW - Fred Goudswaard is verkozen tot

08 May 2014

Fred Goudswaard is verkozen tot "Havenwerker van het Jaar 2014". Hij is voorgedragen door het bedrijf vanwege zijn uitstekende staat van dienst, inzet en de bijdrage die hij dag in dag uit levert op de terminal, al 36 jaar lang. We vinden het dus fantastisch dat het geleid heeft tot dit resultaat. We zijn er bijzonder trots op dat Fred (en wij indirect ook) zo in het zonnetje gezet wordt.

Beste Medewerkers, collega’s van de Waalhaven Groep,

Fred Goudswaard is verkozen tot "Havenwerker van het Jaar 2014".

Hij is voorgedragen door het bedrijf vanwege zijn uitstekende staat van dienst, inzet en de bijdrage die hij dag in dag uit levert op de terminal, al 36 jaar lang.

We vinden het dus fantastisch dat het geleid heeft tot dit resultaat. We zijn er bijzonder trots op dat Fred (en wij indirect ook) zo in het zonnetje gezet wordt.

We vinden het ook heel leuk dat hij als ambassadeur ingezet zal worden om meer jongeren enthousiast te maken voor werken in de haven. Het zal een drukke periode worden, maar ook erg enerverend en leuk.

Bijgaand de tekst van RTV Rijnmond. Het is duidelijk dat deze prijs al direct hoog aangeschreven wordt in de haven. Het is echt een bijzondere prestatie.

We feliciteren Fred dus hierbij nogmaals van harte. Geniet ervan, je hebt het verdiend!

Met vriendelijke groet,

Jan Overdevest

==================================

Fred Goudswaard is de eerste Havenwerker van het jaar in Rotterdam. De 54-jarige teamleider bij Barge Center Waalhaven werd in het Scheepvaart en Transportcollege woensdag onderscheiden. Goudswaard werkt al 36 jaar bij hetzelfde bedrijf in de haven. Hij begon er als leerling containermonteur. Het werk in de haven vindt hij prachtig. "Je kan er zoveel verschillende soorten werk doen. En als teamleider leid ik daar mensen nu ook in op. Dus het is heel afwisselend."

Ambassadeur - Het komend jaar is Goudswaard ambassadeur van alle medewerkers in de haven. Hij weet nog niet wat er van hem wordt verwacht. Maar hij wil mensen graag vertellen wat er allemaal te doen is. "Er gaat natuurlijk ook veel veranderen. Jongeren zitten nu te appen en te gamen op hun mobiele telefoon. Straks kunnen ze met twee joysticks een containerschip lossen."

Nieuwe prijs - De prijs voor Havenwerker van het jaar is nieuw. Voorzitter van het college van bestuur van het Scheepvaart en Transportcollege zegt dat een lang gekoesterde wens in vervulling is gegaan met de prijs. Erik Hietbrink: "Er waren altijd veel, wat je noemt, 'witte boordenprijzen en -erkenningen'. Maar er was nog geen prijs voor de 'blauwe overall'. We vinden dat de mensen die misschien 90 procent van al het werk in de haven doen ook erkenning moeten krijgen en een steuntje in de rug verdienen. Ik hoop dat de prijs net zo belangrijk wordt als die voor de Havenman van het jaar."

Back