Cookie preferences
SettingsI agree

UWT - 24-uurs opening UWT Bunschotenweg

14 August 2017

Met ingang van 4 september a.s. zal het depot van United Waalhaven Terminals aan de Bunschotenweg op werkdagen 24 uur per dag opengesteld worden voor truck en binnenvaart. Het betreft hier “Depot 2”.

De doelstelling is het bieden van ruimere mogelijkheden aan onze klanten om via de binnenvaart containers op te halen of af te leveren. De huidige vertragingen op de Maasvlakte maken het voor de binnenvaart operators steeds lastiger binnen de huidige werktijden voor de kade te komen. Met de nachturen erbij zal het voor de binnenvaart een stuk eenvoudiger worden om hun vaarschema te behouden. Indien specifiek voor de nacht aangevraagd, kunnen ook via de weg containers afgehaald of ingeleverd worden. De procedure hiervoor wordt nog bekend gemaakt.

De nachtelijke uren zullen ook benut worden voor het cleanen en PTI-en van reefer containers, o.a. in samenwerking met Smith-Holland. Seizoenpieken kunnen hierdoor beter opgevangen worden.
Vooralsnog zal alleen het genoemde depot 24 uur/werkdag bereikbaar zijn. De andere locaties blijven de huidige openingstijden hanteren. Op aanvraag en bij voldoende hoeveelheden zal het wel mogelijk zijn hiervan af te wijken.
Aanvullend op de reguliere en nachtopening zijn er op Bunschotenweg en Waalhaven openingstijden op zaterdagen:

  • Bunschotenweg 06:00 – 12:00 uur
  • Waalhaven Terminal 07:00 – 13:00 uur

Het is de overtuiging van UWT dat hiermee in belangrijke mate bijgedragen wordt aan de logistieke kwaliteit en flexibiliteit in de haven.

Met vriendelijke groeten,
Jan Overdevest
United Waalhaven Terminals B.V.

Voor vragen en/of toelichting kunt u terecht bij:

Rob Wervenbos
Telefoon 088 9440703 / 06 22240188
Email r.wervenbos@uwterminals.com

Leo van Driel
Telefoon 088 9440499 / 06 23576920
Email lvdriel@waalhaven-group.nl

Back