Cookie preferences
SettingsI agree

UWT - persbericht - Eerste waterstof terminal trekker in Rotterdamse haven

28 October 2020

Rotterdam, 28 Oktober 2020 – United Waalhaven Terminals (UWT) en Terberg starten met het testen van de eerste waterstof terminal trekker in de Rotterdamse haven. De concept tractor zal de komende weken worden ingezet op de depots van UWT in de Waalhaven om zoveel mogelijk data te verzamelen in de normale operatie. Terberg heeft voor het testen de UWT locaties in de Waalhaven gekozen, vanwege de continue operatie en het in de nabijheid gelegen waterstof tankstation te Rhoon.

United Waalhaven Terminals start met testen van de eerste waterstof terminal trekker van Terberg

Commercieel manager Willem Beskers van de Waalhaven Groep ziet deze concept tractor van Terberg als een nieuwe stap in de ontwikkeling van emissieloos multimodaal transport: “De terminal trekkers van Terberg zijn ideaal voor de “last mile” transport bewegingen, het vervoer over korte afstanden van en naar onze terminals. Dit is essentieel om een volledig emissieloos logistiek traject te kunnen aanbieden op basis van multimodaal transport. Op het gebied van binnenvaart schepen zijn hierin ontwikkelingen en onze terminals draaien al op 100% groene stroom.”

- Einde persbericht -

United Waalhaven Terminals is een onderdeel van de Waalhaven Group.

Voor meer informatie: Waalhaven Group, Commercial Manager Willem Beskers, +31622298293 of wbeskers@waalhaven-group.nl. Meer informatie vindt u op www.waalhaven-group.nl.

Back